Evenimentul zilei

Joi04252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Theresa May nu a prezentat nicio noutate semnificativă pentru încheierea unui acord privind retragerea Regatului Unit din UE

Theresa May nu a prezentat nicio noutate semnificativă pentru încheierea unui acord privind retragerea Regatului Unit din UE

18 Octombrie 2018 - 

La summitul Uniunii Europene pentru Brexit, nu s-au înregistrat progrese suficiente pentru a justifica o nouă reuniune la vârf în noiembrie, a declarat agenţiei France Presse o sursă europeană a cărei identitate nu este dezvăluită, comunică AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Reuters şi DPA au obţinut informaţii similare, de asemenea dintr-o sursă confidenţială, care a afirmat că şefii de stat şi de guvern din ţările membre UE "sunt gata în continuare să convoace Consiliul European "dacă şi când negociatorul Uniunii (Michel Barnier - n. red.) raportează că s-au făcut progrese hotărâtoare. Deocamdată, cei 27 nu intenţionează să organizeze un summit extraordinar pentru Brexit în noiembrie".
Premierul britanic Theresa May a părăsit reuniunea de miercuri seara după ce a ţinut un discurs în care - potrivit preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani - nu a prezentat nicio noutate semnificativă pentru încheierea unui acord privind retragerea Regatului Unit din UE. Surse citate de agenţiile internaţionale de presă au remarcat, totuşi, atitudinea ei deschisă.
Liderii celor 27 de state care vor rămâne în Uniune după data de 29 martie 2019 au discutat, la dineul care a urmat, despre eventualitatea unui Brexit fără acord între Londra şi Bruxelles.
După ce negocierile de săptămâna trecută s-au încheiat cu un impas, iar negociatorii britanici s-au retras, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-a exprimat scepticismul privind posibilitatea încheierii unui acord pentru Brexit. El a propus un summit european în noiembrie, în eventualitatea că până atunci se vor mai realiza progrese în tratativele cu Regatul Unit.
 

Lasă un comentariu