Evenimentul zilei

Joi04252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Echipajele de salvatori intervin în estul Chinei pentru a aduce la suprafaţă 22 de muncitori rămaşi captivi într-o mină

Echipajele de salvatori intervin în estul Chinei pentru a aduce la suprafaţă 22 de muncitori rămaşi captivi într-o mină

21 Octombrie 2018 - 

Echipajele de salvatori intervin duminică în estul Chinei pentru a aduce la suprafaţă 22 de muncitori rămaşi captivi într-o mină în urma unei explozii produsă în subteran, relatează DPA.

Explozia s-a produs sâmbătă, în jurul orei locale 23.00 (15.00 GMT) în mina din districtul Yuncheng situat în provincia Shandong, potrivit agenţiei naţionale Xinhua.
În urma incidentului a fost restabilită funcţionarea sistemelor de ventilaţie pentru mineri. Nu se cunosc deocamdată mai multe detalii.
Exploziile produse în subteran pot avea loc după ce forarea unui puţ minier de mare adâncime scade presiunea exercitată pe o stâncă şi cauzează explozia acesteia.
Astfel de evenimente reprezintă unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă minerii.
China este cel mai important producător şi consumator de cărbune din lume, iar minele sale sunt considerate cele mai periculoase. Mii de mineri îşi pierd anual viaţa în subteran.
Multe astfel de incidente sunt puse pe seama reglementărilor de siguranţă defectuoase şi a măsurilor de supraveghere insuficiente, iar majoritatea evenimentelor tragice nu ajung în atenţia media.

Lasă un comentariu