Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Austria va urma exemplul Statelor Unite şi Ungariei şi se va retrage din pactul Naţiunilor Unite privind migraţia

Austria va urma exemplul Statelor Unite şi Ungariei şi se va retrage din pactul Naţiunilor Unite privind migraţia

01 Noiembrie 2018 - 

Anunţul a fost făcut de guvernul de la Viena, transmite Reuters. Acordul global privind migraţia sigură, ordonată şi reglementată a fost agreat în luna iulie de toate cele 193 de state membre cu excepţia Statelor Unite, care s-au retras anul trecut.

Şi premierul Ungariei, Viktor Orban, adept al unei linii foarte dure în privinţa imigraţiei, a declarat că nu va semna documentul final la ceremonia din decembrie din Maroc.
Polonia, care a intrat într-o dispută cu Bruxelles-ul pentru că s-a împotrivit cotelor naţionale de solicitanţi de azil, ia în calcul să procedeze la fel. Potrivit agenţiei de presă APA şi postului austriac ORF, guvernul de la Viena condus de Sebastian Kurz va adopta în mod oficial decizia de retragere din acest pact în şedinţa de miercuri. Cancelarul Sebastian Kurz, lider al Partidului Poporului (conservator) din Austria, şi vicecancelarul Heinz-Christian Strache, lider al Partidului Libertăţii (extremă-dreapta) din Austria, s-au declarat luna aceasta îngrijoraţi de acest pact pe motiv că ar limita suveranitatea.
În acest timp, în Germania, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) a cerut guvernului de la Berlin să urmeze exemplul Austriei şi să retragă Gemania din acordul global al Naţiunilor Unite privind migraţia.
„În timp ce guvernul federal german preferă să fie preocupat de propria incompetenţă într-o perioadă esenţială, Austria acţionează în beneficiul poporului său“, a declarat copreşedintele AfD, Jörg Meuthen, citat de dpa. El a afirmat că pactul propus de ONU nu este altceva decît un „program de recolonizare pentru refugiaţii economici care fug de sărăcie“.


Lasă un comentariu