Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Brexit; Partidul care o susține pe Theresa May în Parlamentul de la Londra a anunțat că nu va vota acordul

Brexit; Partidul care o susține pe Theresa May în Parlamentul de la Londra a anunțat că nu va vota acordul

05 Decembrie 2018 - 

Partidul nord-irlandez care susţine în Parlamentul de la Londra guvernul premierului Theresa May va vota împotriva acordului de divorţ cu UE convenit de şefa guvernului cu Bruxellesul în votul-cheie de săptămâna viitoare, a declarat marţi seară unul dintre parlamentarii săi, relatează Reuters.

Partidul Democratic Unionist este nemulţumit de aşa-numita prevedere „plasă de siguranţă” a acordului, care va alinia Irlanda de Nord mai strâns cu UE decât restul Marii Britanii dacă nu se va găsi o altă calea de a evita o frontieră dură cu Republica Irlanda. „Partidul meu se va opune acestui acord aşa cum a fost prezentat din cauza faptului că noi credem că a lăsat Irlanda de Nord într-o poziţie constituţională vulnerabilă, indiferent de asigurările pe care le-am primit”, a declarat deputatul Paul Girvan în cadrul dezbaterii din Camera comunelor privind acordul de Brexit.
Dezbaterile din Parlamentul britanic privind acordul de Brexit au început luni, cu un discurs al premierului Theresa May. Votul final asupra acordului de ieşire din UE a Marii Britanii va avea loc pe 11 decembrie.

 

Lasă un comentariu