Evenimentul zilei

Mie08212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Alegerile parlamentare de astăzi s-au regăsit pe paginile celor mai importante publicații din lumea întreagă

Alegerile parlamentare de astăzi s-au regăsit pe paginile celor mai importante publicații din lumea întreagă

24 Februarie 2019 - 

Numeroase instituții de presă cunoscute la nivel internațional au scris despre scrutinul din 24 februarie.

Moldovenii au de ales astăzi dintre partidele pro-ruse și pro-europene, titrează Euronews. Potrivit publicației, țara noastră riscă să se aleagă cu un Parlament suspendabil, deoarece scandalurile privind corupția și acuzațiile privind pretinse otrăviri au afectat campania. "Un sfert dintre cetățeni au părăsit țara, arată datele oficiale", mai menționează Euronews.
Lupta pentru parlamentare se dă între trei partide, opoziția pro-rusă reprezentată de Partidul Socialiștilor, al cărui fost lider, Igor Dodon, a devenit președinte în 2016, democrați și blocul pro-european ACUM. Niciun partid nu are șanse să obțină o majoritate absolută, notează Washington Post. Formațiunile au nevoie să obțină cel puțin 6% pentru a intra în Parlament. Și France 24 scrie că niciun partid nu are prea mari șanse de a obține o majoritate absolută pentru a fiorma singur Guvernul, iar analiștii se tem că pentru Republica Moldova, urmează o perioadă de instabilitate. Actualul Guvern de la Chișinău își dorește integrare europeană și avertizează că ar putea avea loc o catastrofă dacă Moldova ajunge din nou în sfera de influență a Rusiei, scrie Reuters.

Lasă un comentariu