Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Traficul aerian și Internetul, suspendate temporar în Bali cu ocazia Zilei Tăcerii

Traficul aerian și Internetul, suspendate temporar în Bali cu ocazia Zilei Tăcerii

07 Martie 2019 - 

Insula indoneziană Bali sărbătoreşte joi "Ziua Tăcerii" prin suspendarea temporară a traficului aerian şi a conexiunilor la Internet pentru a invita localnicii la meditaţie şi introspecţie, relatează AFP.

 

Cu ocazia noului an balinez, numit Nyepi, hinduşii, majoritari pe această insulă, îşi încetează activităţile obişnuite timp de 24 de ore, pentru o zi de tăcere şi de meditaţie.

Restul populaţiei de pe insulă şi numeroşii turişti sunt încurajaţi să participe rămânând la hotel sau în casele lor.

Administraţia locală a solicitat furnizorilor de internet mobil să-şi întrerupă serviciile, cu excepţia serviciilor publice esenţiale, precum spitalele sau poliţia.

Accesul în punctele de atracţie turistică este închis, precum şi în centrele comerciale.

De asemenea, este interzisă circulaţia autoturismelor şi a bicicletelor, cu excepţia serviciilor de urgenţă. Luminile din interiorul caselor şi iluminatul stradal vor fi de asemenea oprite.

"Sperăm că turiştii vor putea respecta această tradiţie şi vor participa rămânând în hoteluri", a declarat Ketut Ardana, şeful Asociaţiei pentru turism din Bali.

Vizitatorii se pot bucura de o sesiune de yoga sau de liniştea insulei, a spus el.

"Nyepi este una dintre atracţiile tipice din Bali, iar turiştii vin să o trăiască", a spus el.

În zilele precedente Nyepi, turiştii pot participa la ritualuri pline de culoare, menite să alunge spiritele rele.

Pe aeroportul internaţional Ngurah Rai zborurile au fost suspendate joi dimineaţa, începând cu ora 06:00 (23:00 GMT miercuri). Această suspendare a afectat 468 de zboruri, între care 207 legături internaţionale.

În arhipelagul indonezian trăieşte cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, iar în Bali mai mult de 80% din populaţie este hindusă şi practică o versiune locală a acestei religii.

Lasă un comentariu