Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Panorama Justiția filipineză, stil stalinist: Nu e omul, nu e nici problema. Vezi ce ordin a dat preşedintele filipinez

Justiția filipineză, stil stalinist: Nu e omul, nu e nici problema. Vezi ce ordin a dat preşedintele filipinez

28 August 2017 - 

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a transmis poliţiştilor luni că pot să-i ucidă pe „idioţii” care rezistă violent la arestare, informează Reuters.  

Declaraţia a fost dată la două zile după ce sute de persoane ce veniseră la înmormântarea unui adolescent ucis au transformat evenimentul într-un protest faţă de războiul împotriva drogurilor iniţiat de Duterte.  

Duterte s-a întrerupt în timpul unui discurs pregătit, pe care îl ţinea la Cimitirul Eroilor de lângă Manila, şi a început să se adreseze liber lui Jovie Espenido, şeful poliţiei dintr-un oraş din sud, unde primarul a fost ucis în timpul unui raid anti-drog. 

„Datoria ta este să învingi rezistenţa persoanei pe care o arestezi… dacă rezistă şi este violenţă… eşti liber să-i ucizi pe idioţi, acesta este ordinul meu către tine”, i-a spus preşedintele poliţistului. 

Datele guvernamentale arată că, de când Duterte a fost învestit, pe 26 iulie 2016, un total de 3.451 de „personalităţi ale drogurilor” au fost ucise în operaţiuni ale poliţiei, scrie hotnews.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu