Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Panorama Carlos Ghosn:Alianţa Renault-Nissan va fi revizuită până în 2022

Carlos Ghosn:Alianţa Renault-Nissan va fi revizuită până în 2022

15 Iunie 2018 - 

Alianţa funcţionează bine, dar a reprezentat un răspuns la circumstanţe specifice şi "astăzi există întrebări dacă acest sistem poate continua. Este o întrebare legitimă la care va trebui să răspundem", a apreciat Ghosn, într-un interviu acordat postului de televiziune BFM.

Declaraţia preşedintelui alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a fost făcută înaintea Adunării Generale a Acţionarilor Renault, care va avea loc vineri, la Paris, unde mandatul lui Ghosn în fruntea producătorului auto francez ar urma să fie prelungit oficial cu încă patru ani.
Analiştii susţin că la această întâlnire acţionarii Renault - şi în primul rând statul francez (care deţine 15% din Renault) - ar putea să se opună pachetului salarial de 7,4 miliarde de euro (nouă miliarde de dolari) acordat anul trecut lui Carlos Ghosn.
La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au urcat vineri dimineaţă cu 1,1%, la 85,92 euro, evaluând compania la 25 de miliarde de euro (29 de miliarde de dolari).
Renault l-a numit pe Thierry Bollore în funcţia de director operaţional, pregătindu-l să devină director general. Ghosn a afirmat că Bollore este un candidat bun pentru această funcţie, dar în ultimă instanţă decizia va fi a Adunării Generale a Acţionarilor Renault.
Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. Alianţa regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Lasă un comentariu