Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Panorama În cadrul festivalului anual de la San Fermin din oraşul spaniol Pamplona cinci persoane au fost spitalizate

În cadrul festivalului anual de la San Fermin din oraşul spaniol Pamplona cinci persoane au fost spitalizate

13 Iulie 2019 - 

Cinci persoane au fost spitalizate, sâmbătă, în urma rănilor suferite în cea de-a şaptea zi a curselor cu tauri din cadrul festivalului anual San Fermin din oraşul spaniol Pamplona, a anunţat Crucea Roşie citată de Reuters.

În fiecare dimineaţă, în perioada 7-14 iulie, mii de persoane, multe dintre ele purtând cămăşi albe şi eşarfe roşii, se aliniază de la ora 8:00 pe străzile înguste ale oraşului medieval pentru a lua parte la tradiţionala cursă cu tauri.
La curse participă şase tauri de luptă (bravos), încadraţi de alţi şase tauri însoţitori (mansos), care se năpustesc liberi pe străzile oraşului. Parcursul de 875 de metri se încheie în arena unde cei şase tauri bravos sunt ulterior ucişi în coride.
Potrivit Crucii Roşii, niciunul dintre alergătorii răniţi sâmbătă nu a fost împuns de tauri. Doi au fost răniţi după ce au căzut, doi au suferit contuzii la nivelul capului, iar al cincilea s-a rănit în zona pieptului.
Cel puţin 16 participanţi şi-ai pierdut viaţa din 1911, dintre care ultimul în 2009.
În 2018, 42 de alergători au fost răniţi, dintre care doi împunşi de coarnele taurilor.

Lasă un comentariu