Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Curiozitati O creatură gigantică ”păroasă” a naufragiat pe țărm în Filipine

O creatură gigantică ”păroasă” a naufragiat pe țărm în Filipine

14 Mai 2018 - 

Monstrul cu o lungime de 6 metri pare a fi o masă organică neidentificată, a fost a fost adusă la țărm în loclaitatea Barangay, San Antonio, în provincia Mindoro din Filipine.

Imaginile postate pe rețelele de socializare de un localnic care îi înseamnă pe internauți să ”se roage pentru noi”, au devenit virale imediat și au făcut înconjorul lumii.
Dar chiar dacă localnicilor li s-a părut înspăimântătoare creatura uriașă găsită pe țărm, specialiștii de la Marine Wildlife Watch din Filipine spun că, cel mai probabil, este vorba de o balenă aflată într-un stadiu avansat de descompunere, “probabil un cașalot”.
Potrivit Wikipedia, cașalotul este un mamifer marin, cel mai mare cetaceu cu dinți și, totodată, cel mai mare prădător existent. Cercetătorii consideră cașalotul ca fiind, probabil, și cel mai mare prădător care a trăit vreodată. În medie mascului are o lungime de 16 metri cu o greutate de 40 de tone, iar femelele, mult mia mici, au în medie 11 metri și o gruetate de 14 tone.  Cașalotul deține și recordul mondial pentru cel mai ascuțit sunet. Aceste sunete seamănă cu niște clicuri, dar nu se cunosc prea multe despre întrebuințările sale.

Lasă un comentariu