Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Anunt Gala UNITEM 2017 a desemnat câștigătorii

Gala UNITEM 2017 a desemnat câștigătorii

28 Martie 2017 - 

Ajunsă la a XVI-a ediție, gala premiilor UNITEM a desemnat cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2017 în cadrul ceremoniei festive organizate luni, 27martie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Astfel, spectacolul „Casa Mare” de Ion Druță, regie Sandu Cozub, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a obținut premiul galei pentru cel mai bun spectacol dramatic, iar Premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală a fost acordat lui Sandu Cozub pentru același spectacol, transmite IPN.

Premiul pentru cel mai bun rol feminine a fost acordat Svetlanei Tuz pentru rolul Maude, spectacolul „Harold şi Maude” de Colin Higgins, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”, iar premiul pentru cel mai bun rol masculin a fost atribuit actorului Arteom Mazur, pentru rolul Vartolomei Sidorovich Kopeikin, spectacolul „Дом на Петербургской стороне...” de Peter Karatygin, Teatrul de Dramă şi Comedie „N. Aroneţkaia” din Tiraspol.

Premiul special al juriului a fost acordat spectacolului „Puştoaica de la etajul 13, sau dragă societate...” de Mircea M. Ionescu, regie Alexandru Grecu, de la Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale”, iar cel mai bun spectacol al Teatrului de păpuși a devenit „Легенда о добром сердце” după Iaroslav Vodrazheka, regie Svetlana Radu, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”.

Doina Severin a primit premiul Cel mai bun rol secundar feminin pentru rolul Sofica, spectacolul „Casa Mare” de Ion Druţă, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, iar Viorel Cornescu, pentru rolul Vic Johnson, spectacolul „Banii, banii sau „borsetka” de Ray Cooney, Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale”, a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii, a fost atribuit spectacolului „Copilul din stele” de Oscar Wilde, regie Boris Focşa, Teatrul Republican „Luceafărul”.

Adrian Suruceanu, spectacolul „Striptease masculin sau Goi Puşcă” după Anthony McCarten, Teatrul Republican „Luceafărul” a luat premiul pentru cea mai bună scenografie, iar Lilia Ixari a luat premiul pentru cele mai bune costume teatrale în spectacolul „Madame Bovary” după Gustave Flaubert, Teatrul Geneza Art.

Lasă un comentariu