Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media România Klaus Iohannis: „Ursula von der Leyen mi-a spus că își doreşte o femeie pentru poziţia de comisar european”

Klaus Iohannis: „Ursula von der Leyen mi-a spus că își doreşte o femeie pentru poziţia de comisar european”

18 Octombrie 2019 - 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmând că este „foarte îngrijorată” de situația comisarului din partea României. „Își dorește foarte mult să desemnăm o doamnă la Transporturi”, a mai spus el.

„Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna președinte-desemnat von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat. Avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbește, chit că acum avem o amânare de o lună - nu din cauza României, dar situația e una complicată și sper să găsim soluții”, a declarat Klaus Iohannis, relatează DIGI24.

El a mai spus că ar fi „total nepotrivit și ar fi o eroare gravă” să se oprească întregul demers din cauza României.

„Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm o soluție. (...) Este clar că avem nevoie de o persoană integră, de o persoană care are cunoștiințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenți, avem profesioniști. Haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului a afirmat că președintele ales al CE ține la principiul echilibrului de gen: „Doamna președinte von der Leyen a subliniat și la discuția de ieri că-și dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe Transporturi”.

Întrebat dacă Luminiţa Odobescu este o variantă, Iohannis a răspus că nu s-a discutat despre nume: „Nu am intrat în discuții pe nume aici, discuția trebuie făcută acasă”.

Totodată, preşedintele a spus că discuţiile nu s-au referit la un deadline: „Rugămintea a fost să încercăm să ne grăbim”.

Lasă un comentariu