Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Creatoarea de modă Adina Buzatu, urmărită penal pentru spălare de bani

Creatoarea de modă Adina Buzatu, urmărită penal pentru spălare de bani

06 August 2014 - 

Creatoarea de modă este acuzată că, prin firma sa, ar fi sprijinit un grup infracțional organizat, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

 

Procurorii români de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au adus la cunoștință Adinei Buzatu că împotriva sa a fost pusă în funcțiune acțiunea penală. Cunoscuta creatoare de modă este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, săvârşite în concurs de infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic și administrator al societății TAB Men Style, Adina Buzatu ar fi sprijinit grupul organizat, acceptând ca membrii acestuia să emită către firma ei facturi în numele a patru societăți-fantomă. Pentru serviciile prestate, Buzatu ar fi plătit comisioane, ce ar fi contribuit la finanțarea și continuarea activității grupului.

Anchetatorii susțin că, în aceeași perioadă, inculpata a înregistrat în contabilitatea firmei sale fafactcturile fictive, cu scopul de a deduce nelegal TVA-ul aferent sumelor respective și de a reduce impozitul pe profit și pe dividende.

De asemenea, Buzatu e acuzată că în perioada 2012 - martie 2014, a folosit în interes personal și contrar intereselor societății suma de 3.700.000 de lei, pe care a trasferat-o de la firma sa în conturile celor patru firme-fantomă. Aceşti bani au fost retraşi în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

 

 

De asemenea, creatoarea de modă ar fi falsificat 101 documente (facturi, contracte, procese verbale de predare- primire) ce atestau ca reale relațiile comerciale cu cele patru societăți-fantomă.

Lasă un comentariu