Evenimentul zilei

Joi07162020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Ai visat să ajungi VEDETĂ la Moulin Rouge? Acum ai această posibilitate!

Ai visat să ajungi VEDETĂ la Moulin Rouge? Acum ai această posibilitate!

30 Iunie 2016 - 

Istoria culturii de tip cabaret a început în 1881, în Paris, sub forma unui…salon informal unde poeţii, compozitorii, artiştii în general făceau schimb de idei şi de compoziţii.

În 1889 s-a deschis cea mai cunoscută moară de vânt din lume "Moulin Rouge"... Pictată în roşu, clădirea din Montmartre a devenit centrul distracţiei pariziene. În scurt timp, astfel de locuri boeme au apărut în mai multe oraşe din Franţa, dar şi din Germania. Apoi, lumea, în general, a evoluat și odată cu ea și lumea cabaretului, care a ajuns din ce în ce mai sofisticată, reinventându-se.  Chiar și în România.

Unde, deși pare incredibil, dacă faci un vox-pop printre cei pasionați de cabaretul bucureștean, unii dintre aceștia știu că iată pictorul Henri de Toulousse Lautrec adora cabaretul cu tot ceea ce însemna el! Și l-a folosit ca sursă de inspiraţie în multe din tablourile sale.

În plus, se pare că mulți dintre tinerii români cu veleități în ale dansului se îndreaptă, mai nou, către această „nișă“. Tocmai de aceea, spre exemplu, Teatrul de Cabaret si Variete – singurul din România, organizează în data de 28 august, casting pentru două noi spectacole de cabaret în România: “The cabaret must go on”  și “ Le petite Paris”. Spectacolele vor fi realizate de către Teatrul de Cabaret si Variete și se vor juca  pe nouă scenă  a sălii Q din București, purtând semnatura Stelian Milu și Florin Mariș. Castingul, care va avea loc în sala Q din cadrul Quedesh Club, se adresează atât balerinilor cât și dansatorilor si vizează realizarea trupei de balet (candidaturile pot fi trimise pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).

Deși poate sună un pic exagerat faptul că se întrevede un “Moulin Rouge de București” este perfect adevărat, mulți dintre dansatori dorindu-și să intre într-o altă realitate, dominată de plăcere, muzică, gesturi şi simţiri puternice.

 

Lasă un comentariu