Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Iată ce recomanda Dinu Patriciu tinerilor visători

Iată ce recomanda Dinu Patriciu tinerilor visători

19 August 2014 - 

Pe lângă moștenirea impresionantă pe care omul de afeceri, Dinu Patriciu a lăsat-o familiei, acesta ținut să lase moștenire și niște sfaturi pentru cei ce vroiau să calce pe urmele lui.

„Am creat un fond de 100 de milioane de dolari care produce, investit fiind în plasamente financiare pe termen lung, capabile să-l sporească. Toate fructele pe care le produce acest fond se folosesc pentru bursele pe care le-am anunțat. Acțiunea începe acum și va continua în fiecare an. Dar aceasta este doar o parte dintre programele noastre. Având ca element-cheie educația", fundația are programe care ies din sfera strictă a formării (sponsorizarea unui copil, dotarea școlilor din locuri uitate de lume, ecologizarea, sprijinirea centrelor de plasament sau a azilurilor de bătrâni...). De fapt, urmărim două obiective: sprijin concret, dar și atragerea altor sponsori sau susținători ai cauzelor respective „ , spunea Dinu Patriciu într-un interviu adresat tinerilor antreprenori. Politicianul își dorea să ajute atât cât putea, dovada fiind că aceasta investise într-o universitate care avea parteneriat cu grupuri de școlarizare americane. Dinu Patriciu era entuziasmat datorită sutelor de studenți care își depuneau zilnic dosarele de candidatură.

„Sunt pe de-o parte științe economice și management, pe de-altă parte științe politice și sociale și nu în ultimul rând, arte frumoase. Adică cele trei domenii în care eu m-am manifestat în viață. Sunt convins că cei care au puterea de a trece printr-o astfel de probă, ca cea a unor studii serioase făcute afară, vor să obțină ei inșiși ceva din această investiție. De altfel, în ultima perioadă văd din ce în ce mai mulți tineri revenind în țară.” , a mai adăugat omul de afaceri.

Lasă un comentariu