Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden VIDEO// A depășit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar şapte zile: „This is America”, videoclipul care a devenit un fenomen social

VIDEO// A depășit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar şapte zile: „This is America”, videoclipul care a devenit un fenomen social

14 Mai 2018 - 

Un videoclip al rapperului Childish Gambino, care pune sub semnul întrebării raporturile pe care societatea americană le are cu rasismul, armele de foc, violenţa şi sistemul economic bazat pe consum, a depăşit duminică pragul de 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar şapte zile după lansare.

Media

Doar patru videoclipuri muzicale au depăşit acest prag simbolic într-un interval mai scurt: piesa „Gentleman” a cântăreţului sud-coreean Psy (în trei zile), „Look What You Made Me Do”, de Taylor Swift (în trei zile), single-ul ”„Hello” al cântăreţei Adele (în patru zile) şi „Wrecking Ball”, de Miley Cyrus (în şase zile), informează AFP, citat de Agerpres.

Filmat într-un hangar uriaş, videoclipul piesei „This is America” a devenit un fenomen social, fiind comentat intens pe reţelele de socializare. Cu versuri criptice şi referinţe multiple, acest clip cu o durată de patru minute a generat mii de interpretări în rândul internauţilor, care încearcă să îl „decodeze” până în cele mai mici detalii.

Protagonistul său este actorul Donald Glover - numele real al rapperului Childish Gambino -, care leagă într-un ritm alert secvenţe când vesele, când violente, marcate permanent de o tensiune intrinsecă. 

Într-un interviu acordat lui Chris Van Vliet, jurnalist al postului Fox, realizat cu ocazia turneului de promovare a filmului „Solo: A Star Wars Story”, în care Donald Glover interpretează personajul Lando Calrissian, artistul american a refuzat să decripteze conţinutul videoclipului său.

Unii internauţi au văzut în acest videoclip o denunţare a violenţelor comise cu arme de foc, alţii o critică la adresa sistemului penal american şi a abuzurilor comise de poliţişti, dar şi o satiră a societăţii de consum exacerbate din Statele Unite, alături de referiri istorice la sclavie, segregare şi rasism.

 

Lasă un comentariu