Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Primarul din Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019 în orașul său. Vezi de ce s-a supărat edilul pe câștigătoarea Eurovision 2018

Primarul din Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019 în orașul său. Vezi de ce s-a supărat edilul pe câștigătoarea Eurovision 2018

15 Mai 2018 - 

Primarul din Tel Aviv a declarat că orașul nu va găzdui ediția din 2019 a concursului Eurovision, după victoria de anul acesta al Israelului, reprezentat la Lisabona de Netta Barzilai și piesa „Toy”.

 

Astfel, Eurovision 2019 va avea loc, cel mai probabil, la Ierusalim. Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că orașul său nu se va implica în organizarea concursului de anul viitor, după ce Netta Barzilai a spus, în discursul său de după înmânarea trofeului, că „Ne vedem în Ierusalim în 2019”.

În replică, primarul Ierusalimului a afirmat că orașul său „va oferi orice ajutor necesar pentru organizarea Eurovision 2019 în capitala Israelului, iar împreună vom arăta lumii întregi fața frumoasă a Ierusalimului”.

Eurovision 2019 ar putea avea loc la Pais Arena, deschisă în 2014, care are o capacitate de 15.000 de persoane pentru concerte și 11.600 de persoane pentru jocurile de baschet care au loc aici, scrie digi24.ro.

În discursul său de acceptare a premiului, Netta Barzilai a declarat: „Sunt extrem de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit și că sărbătoriți diversitatea. Îmi iubesc țara. Data viitoare ne vedem la Ierusalim!”.

Vorbele câștigătoarei au stârnit revoltă printre cei care nu vor ca Ierusalimul să fie recunoscut la nivel mondial drept capitala Israelului. „Netta nu lasă loc de îndoială că muzica ei este, de fapt, o propagandă pentru Israel. Și a spus că Eurovision 2019 va avea loc la Ierusalim. Cum poate Eurovisionul să sărbătorească diversitatea când la câțiva pași distanță palestinienii sunt împușcați în cap?”, „Sincer, am fost puțin tulburat de comentariul făcut de Netta despre Ierusalim. Să sperăm că vor avea un minimum de decență și vor organiza concursul la Tel Aviv. Totuși, mă îndoiesc”, „Cu siguranță, israeliana Netta știe că Tel Aviv este capitala Israelului, și nu Ierusalimul”, sunt doar câteva dintre comentariile celor revoltați de declarația artistei.

Lasă un comentariu