Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Faliraki, cea mai cosmopolită stațiune

Faliraki, cea mai cosmopolită stațiune

16 Mai 2018 - 

Încă din anul 1988 orașul medieval al capitalei Rhodos face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai mari centre istorice din Europa păstrat într-o stare foarte bună.

Zidurile de apărare și fortificațiile se întind în jurul orașului, iar zonă este păzită de Palatul Marelui Maestru, ridicat din ordinul Cavalerilor Ioaniți. O plimbare pe străzile pietruite fără nume reprezintă atât o lecție interesantă de istorie, cât și o escapadă relaxantă la shopping în magazinele și buticurile boeme. Seara o poți petrece în stil local, la o tavernă pe ritmuri grecești, unde se servesc preparate pe bază de pește și fructe de mare.
Cea mai dezvoltată stațiune din Rhodos se află la numai 14 km distanță de capitală și se mândrește cu nisipuri fine, ape cristaline și un număr mare de resorturi și cluburi de noapte. Plaja generoasă se întinde pe mai bine de 4 km și primește în fiecare an distincția de Blue Flag. În plus, pasionații de sporturi nautice găsesc aici centre specializate unde pot lua cursuri de scufundări și windsurfing.
Datorită poziției sale excelente, mai aproape de țărmul turcesc decât de patria mamă Grecia, Rhodos a reprezentat dintotdeauna un tărâm dorit de numeroase popoare. A devenit cunoscută în lume odată cu ridicarea magnificului Colos – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice care a fost distrusă în urma unui devastator cutremur. Mai târziu, insula a intrat sub stăpânirea romanilor, bizantinilor, otomanilor și a Cavalerilor Ioaniți care și-au lăsat amprenta pe construcțiile și obiceiurile locului.
 

Lasă un comentariu