Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a aniversat împlinirea a 97 de ani

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a aniversat împlinirea a 97 de ani

10 Iunie 2018 - 

Philip, al cărui titlu oficial este cel de duce de Edinburgh, va sărbători în cadru privat, pentru această ocazie nefiind programat niciun eveniment public.

Prinţul Philip este cel mai vârstnic şi cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii, descris de regina în vârstă de 92 de ani drept un "sprijin şi ghid constant" al său.
Philip, cunoscut atât pentru un pronunţat simţ al datoriei şi popularitatea de care se bucură în rândul publicului, dar şi pentru gafele sale, a urmat o perioadă de recuperare după ce a părăsit spitalul la jumătatea lunii aprilie în urma unei operaţii de înlocuire de şold. El nu s-a alăturat celorlalţi membri ai Casei Regale britanice care au participat sâmbătă la parada anuală "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor") ce are loc cu ocazia aniversării oficiale a Reginei.
Ducele de Edinburgh, care a onorat anual sute de îndatoriri oficiale şi printre ale cărui pasiuni s-au numărat jocul de polo, pilotarea avioanelor şi navigarea, a continuat să concureze în competiţii de echitaţie chiar şi după ce a împlinit vârsta de 80 de ani.
Prinţesa Elisabeta — titlul deţinut de suverana în epoc㠗 s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, ofiţer în Marina Britanică, în catedrala Westminster din Londra pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, la care au participat numeroşi şefi de state şi reprezentanţi ai unor familii regale din lumea întreagă.

Lasă un comentariu