Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Diplomația și viața mondenă: Putin, invitat special la nunta ministrului de Externe austriac. Vezi cu ce cadou vine

Diplomația și viața mondenă: Putin, invitat special la nunta ministrului de Externe austriac. Vezi cu ce cadou vine Recomandat

18 August 2018 - 

Ministrul austriac de externe Karin Kneissl și invitații la nunta ei vor avea ocazia să asculte muzică tradițională rusească, grație președintelui rus Vladimir Putin, a cărui participare la acest eveniment a stârnit controverse în Austria.

Vladimir Putin va veni la nuntă cu 10 membri ai unui cor tradițional rusesc, prestația acestora fiind cadoul său de nuntă pentru Karin Kneissl, au declarat vineri agenției dpa surse diplomatice.

Liderul de la Kremlin se va număra printre cei circa o sută de invitați la nuntă șefei diplomației austriece, printre care și cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum și vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece, relatează AFP.

Kremlinul a confirmat miercuri că Vladimir Putin a acceptat invitația la nuntă. După ce va participa la acest eveniment, președintele rus va pleca la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

Dar inedită prezența a președintelui rus la acest eveniment i-a iritat pe reprezentanții opoziției austriece, mai ales în contextul în care Austria deține președinția semestrială a Consiliului UE. "Cum poate președinția austriacă a Consiliului UE să joace rolul de intermediar onest pe care-l pretinde, dacă ministrul afacerilor Externe și cancelarul se plasează atât de clar de o parte? ", a reacționat liderul grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (de opoziție), Andreas Schieder.

"Este vorba despre o provocare de dimensiune europeană", a adăugat eurodeputata aceluiași partid, Evelyn Reger, care consideră prezența lui Putin la nunta ministrului Kneissl drept o "rușine pentru imaginea Austriei".

Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, a fost numită la conducerea diplomației austriece de către partidul de extremă dreapta FPOe, dar fără să fie membră a acestei formațiuni. Ea se va căsători sâmbătă cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger, nuntă desfășurându-se într-un sat viticol din apropierea orașului Graz, scrie ziare.com.

 

Lasă un comentariu