Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Panorama Un lot de trufe albe, vândut la preț record în cadrul unei licitații

Un lot de trufe albe, vândut la preț record în cadrul unei licitații

14 Noiembrie 2017 - 

Un lot de trufe albe a fost vândut cu 75.000 de euro la o licitație organizată în cadrul unui târg internațional dedicat trufelor albe în Alba, o localitate din nordul Italiei.

 

La această licitație au participat prin intermediul unei transmisiuni prin satelit și colecționari din Dubai și Hong Kong. Cumpărătorul celui mai frumos lot de trufe albe, puse în vânzare în cadrul acestei licitații, a fost un antreprenor din Hong Kong, relatează Agerpres.

„Seceta din ultimii ani a influențat cantitatea, nu calitatea trufelor”, a declarat Isabelle Gianicolo, expert la Centrul Național Italian de Cercetări în domeniul Trufelor. „Prețurile atinse la licitații nu sunt prețuri de piață, sunt prețuri simbolice pentru acțiuni de caritate”, a mai spus experta italiană.

În acest an, prețurile de pe piață, deși sunt încă departe de cele stabilite în cadrul licitațiilor, au atins noi recorduri: 600 de euro pentru 100 de grame. În urmă cu un an, acest preț mediu era cuprins între 3.000 și 4.000 de euro pe kilogram.

Orașul Alba, aflat în provincia Piemont, găzduiește în fiecare an, de aproape 90 de ani, un târg internațional dedicat trufelor albe, desfășurat pe durata a două luni, în timpul căruia sunt organizate mai multe licitații.

 

Lasă un comentariu