Evenimentul zilei

Lun11192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Panorama VIDEO// Bradul de Crăciun de la Vatican a fost inaugurat

VIDEO// Bradul de Crăciun de la Vatican a fost inaugurat

08 Decembrie 2017 - 
VIDEO// Bradul de Crăciun de la Vatican a fost inaugurat AFP

Bradul de Crăciun de 28 de metri înălțime și scena Nașterii Domnului, având ca temă caritatea și mila, au fost inaugurate joi seara în Piața Sfântul Petru din Roma, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de Crăciun.

Media

Catholic Sat

„În fiecare an, Scena Nașterii și bradul ne vorbesc prin limbajul lor simbolic”, a amintit Papa Francisc joi dimineața. „Acestea sunt semnele compasiunii Tatălui ceresc, a prezenței sale și a apropierii de umanitate”, a subliniat pontiful la primirea arhiepiscopului de Warmia și a episcopului de Elk, orașe din nord-estul Poloniei, regiune din care provine bradul. 

În cadrul aceleiași audiențe, Papa i-a primit pe câțiva dintre copiii internați în secțiile de oncologie sau din regiunile din centrul Italiei afectate de cutremurele din 2016, care au realizat globurile cu care a fost împodobit bradul, relatează Agerpres.

„Copacul care se întinde către înălțimi ne îndeamnă să ajungem la cele mai înalte daruri”, în timp ce „în simplitatea ieslei ne întâlnim și contemplăm duioșia lui Dumnezeu manifestată în copilul Iisus”, a declarat Papa. 

Iluminate la sfârșitul zilei în prezența a câteva mii de persoane, Scena Nașterii Domnului și pomul de Crăciun vor rămâne în Piața Sfântul Petru până în noaptea de 7 ianuarie. 

În fiecare an, bradul de Crăciun din Vatican provine din diverse regiuni ale Italiei sau din alte țări europene. Acest obicei a fost introdus în urmă cu 35 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea, născut în Polonia. 

 

Lasă un comentariu