Evenimentul zilei

Lun08192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Panorama O insulă a dispărut fără ca nimeni să observe

O insulă a dispărut fără ca nimeni să observe

03 Noiembrie 2018 - 


Japonia ar putea pierde din suprafața apelor sale de la granița maritimă cu Rusia din cauză că o insulă de lîngă coasta sa de nord-est a ”dispărut”.

Se pare că Esanbe Hanakita Kojima, o insuliță nelocuită, a coborît sub suprafața mării fără ca acest lucru să fie observat de locuitorii din Sarufutsu, un sat din nordul insulei principale Hokkaido, aflat la doar 500 de metri depărtare de insuliță.
Localnicii au fost informați în privința dispariției în septembrie, după ce scriitorul Hiroshi Shimizu a vizitat Sarufutsu pentru a scrie o continuare a cărții sale despre insulele ”ascunse” ale Japoniei.
El a anunțat asociația locală a pescarilor, care a trimis bărci la fața locului, unde au descoperit că insula a dispărut. Pescarii bătrîni au spus că își amintesc că au văzut insula acum cîteva decenii, dar au evitat-o din cauză că sistemele de navigație au arătat că există recifuri subacvatice.
Garda de Coastă niponă a a spus că ultima oară cînd insula a fost cercetată, în 1987, ieșea cu doar 14, metri peste suprafața mării. Experții au înțeles, acum, că ea a fost afectată de vînt și de gheața care plutește în derivă pe Marea Okhotsk în fiecare iarnă.


Lasă un comentariu