Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Curiozitati „Isus cu secrete”: „Capsula timpului”, ascunsă într-o statuie a lui Hristos

„Isus cu secrete”: „Capsula timpului”, ascunsă într-o statuie a lui Hristos

07 Decembrie 2017 - 

Un preot din Spania din secolul XVII a găsit o nișă destul de inteligentă pentru a păstra și ascunde un mesaj destinat viitorului, adică nouă.

Preotul a băgat un bilețel în care descrie oamenii și activitățile vremii într-o statuie cu Hristos răstignit, numită Cristo del Miserere. Nota a fost scrisă de Joaquín Mînguez, preot al Catedralei Burgo de Osma, în 1777. În document este descris sculptorul statuii, Manuel Bal, episcop la Osma, și notează că acesta a sculptat alte cinci statui pentru altarul principal al bisericii, pe lângă frumoasa statuie în care a ascuns biletul.

El a descris viața de atunci, inclusiv numele regelui, Carlos al III-lea, și evenimentele vremii. Astfel, am aflat că activitățile oamenilor erau, în special, cele agricole (cultivarea de grâu, secară, orz, ovăz sau struguri), cele mai frecvente boli erau malaria și febra tifoidă, iar cele mai populare activități distractive erau cărțile, jocurile cu mingea sau cele de bar.

Statuia se afla la biserica Santa Águeda din Sotillo și a fost luată de acolo pentru restaurare. Documentul are peste 200 de ani și era împăturit într-o cârpă, fiind o adevărată „capsulă a timpului”, destinată să rămână ascunsă sute de ani. Astfel, documentul relevă că el a fost lăsat în mod conștient și intenționat acolo, ca noi să aflăm despre ei. Statuile cu diferite divinități sunt cele mai frecvente obiecte antice, care ascund asemenea artefacte, scrie playtech.ro. 

 

 

 

Lasă un comentariu