Evenimentul zilei

Mie08152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Ce ascunde Marea Neagră în străfundurile ei? Unele răspunsuri extrem de căutate de istorici

Ce ascunde Marea Neagră în străfundurile ei? Unele răspunsuri extrem de căutate de istorici

22 Septembrie 2017 - 

Câteva zeci de epave au fost descoperite de oameni de ştiinţă în Marea Neagră. Imaginile surprinse cu cele mai recente tehnici de imagistică sunt uimitoare, scriu cei de la Playtech.ro.

Căutarea epavelor a fost condusă de o echipa compusă din oameni de la Universitatea Southampton din Marea Britanie şi Black Sea Maritime Archaeology Project. Împreună, au descoperit peste 60 de nave, care datează din vremea imperiului Bizantin până prin secolul 19. Per total, Marea Neagră ascunde circa 2.500 de ani de istorie maritimă.

Poveştile din spatele navelor nu au fost încă cercetate, aşa că datele şi perioadele exacte nu sunt încă confirmate. Cu toate acestea, echipa speră că epavele vor dezvălui rutele comerciale, bătăliile şi cultura imperiilor Otoman, Roman şi Bizantin, scrie ziare.com.

Munca de cercetare a durat trei ani şi cele mai multe ambarcaţiuni au fost identificate că fiind de acum 1.100 şi 1.300 de ani. Mai mult, este pentru prima dată când nave din vremea celor trei imperii sunt descoperite şi analizate de specialişti.

 

Lasă un comentariu