Evenimentul zilei

Mie12192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Să mai zici că Robinson Crusoe e un personaj imaginar! Două femei, salvate de marina americană după ce nava lor a plutit cinci luni în derivă

Să mai zici că Robinson Crusoe e un personaj imaginar! Două femei, salvate de marina americană după ce nava lor a plutit cinci luni în derivă

27 Octombrie 2017 - 

Două femei au fost salvate după ce ambarcaţiunea cu care încercau să navigheze din Hawaii în Tahiti a fost în derivă timp de cinci luni, scrie Guardian.  

Marina SUA le-a salvat miercuri pe cele două şi pe câinii lor după ce o navă taiwaneză de pescuit le-a văzut la circa 1500 de kilometri sud-est de Japonia - mult în afară traseului lor programat - şi a alertat garda de coasta americană. 

Nava USS Ashland a sosit a două zi dimineaţă, transmite marina americană printr-un comunicat de presă.

Jennifer Appel şi Tasha Fuiaba, ambele din Honolulu, au rămas fără motor din cauza vremii proaste din luna mai, dar au crezut că încă pot să ajungă în Tahiti doar navigând cu velele.  

La două luni după începutul călătoriei, mult după ce trebuiau să fi ajuns în Tahiti, ele au început să transmită mesaje SOS, dar nu aveau nici o navă prin preajma şi erau prea departe în larg pentru a fi auzite de pe uscat. 

Ele au spus Marinei că au supravieţuit pentru că aveau apă purificată şi mâncare pentru un an, în special, cereale şi paste, scrie hotnews.ro.

 

 

Lasă un comentariu