Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Și tu ții ouăle în suportul de pe ușa frigiderului? Uite de ce nu este bine

Și tu ții ouăle în suportul de pe ușa frigiderului? Uite de ce nu este bine

09 Noiembrie 2017 - 
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Majoritatea frigiderelor au un spaţiu special destinat pentru păstrarea ouălelor pe interiorul uşii. Logic este să le ţinem acolo, însă experţii în siguranţa alimentelor din Marea Britanie sunt de părere că este o greşeală. 

Dacă vrem să avem ouă proaspete pentru o perioadă cât mai lungă, uşa frigiderului este ultimul loc unde ar trebui să le depozităm. Cel mai cald loc din frigider este uşa acestuia, iar ouăle se vor strica mult mai repede dacă sunt lăsate acolo. Mai mult, fluctuaţiile de temperatură sunt foarte mari pentru că de câte ori deschidem uşa frigiderului ouăle vor intra în contact cu aerul cald din casă, potrivit gustarte.ro.

Nici laptele, un aliment perisabil, nu trebuie păstrat acolo. Cel mai sigur lor în care pot fi păstrate ouăle este mijlocul oricărui raft din interior, în cutia lor originală. Dacă sunt scoase din ambalajul lor poate apărea şi contaminarea încrucişată cu alte alimente din frigider.

Lasă un comentariu