Evenimentul zilei

Mie02212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, ajunge și la Chișinău

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, ajunge și la Chișinău

20 Noiembrie 2017 - 

Ambasada Italiei la Chișinău, în colaborare cu numeroși parteneri, organizează în perioada 20-26 noiembrie a doua ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

Astfel, pe parcursul săptămânii, restaurantele italiene din Chișinău vor oferi meniuri speciale cu scopul de a valoriza arta culinară italiană și conceptul  dietei mediteraneene – regim alimentar datorită căruia Italia se plasează printre țările cele mai longevive și cu cea mai înaltă speranță de viață din lume.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Italiei la Chișinău, o atenție specială va fi acordată și pizzei, pentru a promova candidatura „Artei tradiționale ai pizzarilor napoletani” pe Lista Patrimoniului nematerial al Umanității al UNESCO.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 11.00 până la 18.00, Săptămâna Bucătăriei Italiene va fi celebrată și la Centrul Comercial MallDova, cu o expoziție a produselor italiene, un show cooking al bucătarului-șef italian Fabio Bianconi, prezentarea vinurilor tipice italiene, organizarea concursului Masterchef cu participarea celebrităților din Moldova, concursuri pentru public, dansuri și muzică, inclusiv, un mic concert al interpretului italian Francesco Baccini.

În ultima zi, celebrarea Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume va reprezenta o ocazie pentru a aminti de Ziua eliminării violenței împotriva femeilor. Astfel, pe 26 noiembrie, în colaborare cu UN Women, la Centrul Social Multifuncțional „Helmut Wolf” din Ciuciuleni, va fi organizat evenimentul „Rețete contra Violenței”, cu un master class al bucătarului șef Bianconi, degustație de bucate și vinuri italiene, muzică a interpretului Francesco Baccini și o prezentare de către artist, împreună cu regizorul Luca Guardabascio, a unui video dedicat subiectului violenței domestice.

La fel, pe parcursul săptămânii, partenerii ambasadei vor organiza diferite serate tematice. Pentru informații suplimentare Ambasada Italiei la Chișinău poate fi accesată la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu