Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// Lisabona primeşte ştafeta de la Kiev pentru organizarea concursului Eurovision 2018

VIDEO// Lisabona primeşte ştafeta de la Kiev pentru organizarea concursului Eurovision 2018

29 Ianuarie 2018 - 

Primăria Lisabonei primeşte luni în mod oficial ştafeta din partea Kievului pentru organizarea ediţiei de anul acesta a concursului de muzică Eurovision, care se va desfăşura pentru prima dată în Portugalia după victoria în 2017 a lui Salvador Sobral.

Media

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, i-a predat ştafeta omologului său portughez, Fernando Medina, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Primărie. La ceremonie a fost anunțată şi configurarea participărilor la cele două semifinale ale concursului, ce vor avea loc la 8 şi 10 mai.

Ceremonia dă startul oficial pregătirilor pentru ediţia Eurovision 2018, un eveniment pe care Portugalia îl va găzdui în premieră şi care necesită o pregătire minuţioasă. În primul rând sala unde se vor desfăşura galele, complexul Altice Arena de Lisboa, cu o capacitate pentru 20.000 de persoane, relatează Agerpres.

Evenimentul se va desfăşura în mijlocul unor puternice măsuri de securitate privată şi publică care va fi asigurată de numeroase entităţi, precum Primăria care va contribui cu 5 milioane de euro.

Eurovision 2018 va fi o premieră absolută pentru Portugalia, care după 53 de ani de participare discretă la acest concurs devine în sfârşit ţară gazdă datorită victoriei neaşteptate de anul trecut a lui Salvador Sobral, cu balada sa „Amar pelos dois”.

Lasă un comentariu