Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// Colecția Barbie „Femei care ne inspiră”, lansată de Ziua Internaţională a Femeii

VIDEO// Colecția Barbie „Femei care ne inspiră”, lansată de Ziua Internaţională a Femeii

08 Martie 2018 - 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, păpușa Barbie se prezintă în 17 noi versiuni ale unor femei care au schimbat istoria. Este vorba despre sportive, artiste și cercetătoare de azi sau din trecut.

Media

Barbie aduce omagiu unor femei precum Katherine Johnson, fiziciană şi matematiciană americană care a calculat traiectoria pentru Proiectul Mercury şi zborul navetei Apolo 11 spre Lună în 1969, sau Amelia Earhart, aviatoare americană şi prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic, relatează TVR.

Printre personalitățile care se adaugă  universului Barbie se numără și pictorița Frida Khalo, regizoarea fimului  „Femeia Fantastică” Patty Jenkins sau pugilista britanică Nicola Adams. 

Colecția „Femei care ne inspiră” a fost realizată pentru 8 martie și continuă programul „eroinelor globale” („Sheroes”) demarat de  compania americană în 2015 și în cadrul căruia a fost lansată și prima  păpușă Barbie cu văl musulman. Este semn de omagiu adus unor personaje feminine care au generat o schimbare socială în domeniile sau în profesiile lor şi care trebuie să fie un exemplu pentru generaţiile viitoare.

Lasă un comentariu