Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// O adevărată capodoperă veche de 300 de ani a fost descoperită în China

VIDEO// O adevărată capodoperă veche de 300 de ani a fost descoperită în China

24 Martie 2018 - 

O capodoperă din dinastia Qing, numită „Ten Auspicious Landscapes of Taishan”, sau „Zece peisaje frumoase ale Taishan-ului”, a fost descoperită într-o piaţă de antichităţi. Picturile pe pânză într-un sul au fost pictate de Qian Weicheng (1720 - 1772), un oficial, poet şi pictor pe timpul împăratului Qianlong (1736 - 1795).

Media

Sulul are o lungime de 4,5 metri şi o înălţime de 33 de centimetri. Este divizat în 10 secţiuni, fiecare ilustrând un peisaj al Muntelui Tiantai. Fiecare peisaj este desenat la o anumită distanţă şi la un anumit unghi, ceea ce i-a permis lui Qian Weicheng să surprindă diversitatea muntelui, de la vârfuri, râuri, vegetaţie, lacuri şi peşteri, scrie The History Blog, citat de descoperă.ro. 

Qian Weicheng era „băiatul de aur” al acestei epoci de aur a Chinei.  În 1745, după ce a trecut examenele, a urcat rapid scara ierarhică a curţii imperiale. a fost vice-ministru al Muncii, al Justiţiei şi, aşa cum este uşor de intuit, ministru al Educaţiei.

Talentul şi standardele morale înalte l-au impresionat pe împărat, iar abilitatea de a scrie poezii şi de a picta au contribuit enorm în contextul unei ere a Imperiului Chinez în care aceste practici erau o parte esenţială a culturii.

Diabetul l-a făcut fragil şi a murit când avea 52 de ani după o călătorie lungă. Împăratul a resimţit pierderea omului favorit, dându-i titlul, post-mortem, de Wenmin („cultivat”), un titlu extrem de preţios.

Fiecare dintre cele zece picturi este acompaniată de o descriere a locului scrisă tot de Qian Weicheng. Descria priveliştea, prezentând elementele naturale, legende şi istoria în legătură cu acestea. Ultima astfel de descriere concluzionează cu semnătura.

O altă trăsătură remarcabilă este aceea că fiecare secţiune include şi un poem scris chiar de Împăratul Qianlong.

Lasă un comentariu