Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// 4 aprilie - Ziua internaţională a animalelor fără stăpân

VIDEO// 4 aprilie - Ziua internaţională a animalelor fără stăpân

04 Aprilie 2018 - 

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o sută de organizaţii olandeze preocupate de situaţia animalelor fără stăpân au organizat prima conferinţă naţională dedicată acestei probleme. 

Media

Cu acea ocazie, participanţii au ales ziua de 4 aprilie pentru a lansa un semnal de alarmă şi, totodată, un apel la compasiune, la nivel mondial, faţă de situaţia deplorabilă în care se află cele peste 600 de milioane de animale ale străzii din întreaga lume, fie ele câini, pisici, cai sau măgari. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie. 

Printre manifestările organizate de 4 aprilie se numără acţiuni de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân, încurajarea adopţiilor, găsirea de soluţii împreună cu autorităţile locale. 

În 2011, aproximativ 2.000 de oameni au participat la marcarea Zilei internaţionale a animalelor fără stăpân, din Marea Britanie până în Macedonia şi din Georgia până în Sri Lanka. Pentru manifestările din anul 2014, şi-au anunţat implicarea 33 de organizaţii de protecţie a animalelor de pe mapamond.

În mediul on-line, cei care au adoptat un căţel, o pisică sau orice alt animal de pe stradă sau din adăposturi sunt încurajaţi să povestească modul în care li s-a îmbogăţit viaţa şi să posteze fotografii cu noii lor prieteni.

Ambasadorul zilei marcate la 4 aprilie este celebrul dresor de câini Cesar Millan. 

 

Lasă un comentariu