Evenimentul zilei

Joi04252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Greșeala pe care toate gospodinele o fac când vopsesc ouăle de Paște

Greșeala pe care toate gospodinele o fac când vopsesc ouăle de Paște

06 Aprilie 2018 - 

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, deoarece simbolizează esența creștinismului: bucuria Învierii și credința în viața veșnică. Pregătirile pentru Paște încep, în primul rând, cu ținerea postului, spovedirea și împărtășania. Apoi, după curățarea sufletului, creștinii se ocupă și de curățenia din casă. Gospodinele zoresc prin casă în Săptămâna Mare și se asigură că fiecare colțișor strălucește pentru primirea lui Iisus.

Până în Joia Mare, orice gospodină ar trebui să termine curățenia și să se ocupe de acum de bucatele care vor abunda pe masa de Paște. De la pasca cremoasă, cozonacii pufoși și până la tradiționalul drob de miel, toate gospodinele se asigură că cei dragi vor avea de toate pe masă. Totuși, cea mai importantă pregătire de Paște este, desigur, vopsitul ouălor. Deși ai crede că nu există nimic care să meargă prost în acest proces, se pare că unele gospodine fac o anumită greșeală, care intră în contradicție cu tradiția creștină și care poate să le aducă ghinion tot anul. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

Ouăle vopsite în roșu își au originea chiar din vremea lui Iisus Hristos. Tradiția spune că însăși Maica Domnului a venit să își vadă Fiul răstignit pe cruce și a adus cu Ea un coș plin de ouă. Deoarece coșul era așezat la picioarele Mântuitorului, acestea au început rapid să se coloreze de la sângele care picura pe picioarele lui Iisus. O altă legendă spune că Mântuitorul a spus că ouăle roșii trebuie să fie păstrate ca o tradiție și după moartea Lui și că fiecare credincios trebuie să aibă în casa sa ouă roșii de Paște, scrie sfatulparintilor.ro.

Totuși, de unde au apărut ouăle colorate? În timp ce cele roșii simbolizează ouăle înroșire de sângele lui Iisus, ouăle colorate au și ele un rol la fel de important. Culorile deschise simbolizează venirea primăverii, bucuria reînvierii și renașterea naturii. Acestea aduc pe fața copiilor un mare zâmbet de fericire și reunesc familia în jurul mesei pentru ciocnit.

Lasă un comentariu