Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Eurovision 2018 România, Semifinala 2. Cel mai negru moment pentru România

Eurovision 2018 România, Semifinala 2. Cel mai negru moment pentru România

10 Mai 2018 - 

În această seară, The Humans, reprezentanții României la Eurovision, urcă pe scenă în semifinala 2 a concursului, sperând să se califice în Marea Finală. 

 „Am primit reacții extraordinare după repetiții și numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor și ale celorlalți fani Eurovision, emoțiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă și optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiți 110% și vom da totul pentru România pe scenă”, au declarat reprezentanții României înainte de semifinală.

„Este o competiție strânsă, cu mulți artiști valoroși, iar voturile românilor din străinătate vor face diferența pentru a merge mai departe, în Marea Finală”, au subliniat artiștii, potrivit Roton Music.

The Humans intră în concurs pe poziţia a doua, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina, potrivit realitatea.net.

În această seară, fanii din 18 țări repartizate în a doua semifinală, plus cei din Italia, Franța și Germania, vor decide, alături de juriu, cine merge în Marea Finală.

România a participat la Eurovision de 18 ori și cea mai bună performanță a fost locul 3, ocupat în două rânduri, de Luminița Anghle & Sistem în 2005 și de Paula Seling & Ovidiu Cernăuțeanu în 2010.

De fapt trebuie notat că începând cu introducerea semifinalelor, lucru care s-a întâmplat în anul 2004, România nu a mai ratat calificarea în marea finală.

Au existat însă și două momente negre în istoria relației României cu concursul Eurovision.

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2. Primul moment a venit chiar la debut, în 1993.

România a ales-o pe cunoscuta interpretă Dida Drăgan și mulți români, convinși de calitățile artistei, așteptau un rezultat foarte bun la Eurovision. A fost un adevărat șoc însă. Dida Drăgan nu s-a calificat în cadrul unei runde de precalificare. De fapt a ieșit pe locul șapte din șapte participanți.

Un alt moment negru pentru România a avut loc în 2016. Ovidiu anton, cu piesa sa Moment of Silence câștigase competiția din România și avea mari așteptări de la prezența sa la Eurovision când, cu două săptămâni înainte, a primit o veste neplăcută.

Datoriile Televiziunii Române către EBU, organizatoarea evenimentului, au fost de vină. Concret, România a fost descalificată și a trebuit să aștepte un an, până când și-a plătit datoriile și a putut reintra în competiție.

Lasă un comentariu