Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// Prima impresie contează enorm: DE CE trebuie să ţii cont la un interviu de angajare

VIDEO// Prima impresie contează enorm: DE CE trebuie să ţii cont la un interviu de angajare

14 Mai 2018 - 

Primele impresii contează şi mulţi psihologi şi profesori au încercat să găsească fel şi fel de metode pe care oamenii le-ar putea aplica pentru a crea o primă impresie bună.

Media

Profesorul şi psihologul Amy Cuddy ce predă la Harvad Business School a studiat mai mult de 15 ani de zile primele impresii şi efectul acestora asupra oamenilor. În cartea sa „Presence”, Cuddy este de părere că oamenii răspund la următoarele două întrebări atunci când se văd pentru prima dată, potrivit Business Insider, citat de descoperă.ro. 

1. Pot să am încredere în această persoană?

2. Pot să respect această persoană?

Psihologii se referă la aceste două dimensiuni cu două categorii: căldură şi competenţă. Ideal, un candidat vrea să fie perceput şi prietenos şi inteligent, bun cunoscător. Într-un context profesional, oamenii tind să mizeze pe dovedirea competenţei şi mai puţin apropierea, căldura. Se pare că, deşi e important să arăţi că eşti bun pentru rolul cerut de angajator, este mai important să arăţi că cineva poate avea încredere în tine.

 

Lasă un comentariu