Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Spania și Portugalia, cele mai însorite destinații din Europa

Spania și Portugalia, cele mai însorite destinații din Europa

18 Mai 2018 - 

Între relaxare pe plajele de la Mediterană, explorarea orașelor cu iz istoric și a edificiilor de patrimoniu și până la degustări de vinuri pe coline stâncoase cu vederi unice spre Atlantic.

 Pornește pe urmele matadorilor în capitala Spaniei, fă o escapadă culturală în Muzeul Prado, cu cele 9000 de tablouri și 5000 de schițe a numeroși pictori faimoși. Și nu rata simbolurile orașului precum: Palacio Real, o capodoperă arhitecturală ridicată pentru Regele Felipe al-V-lea, Puerta del Sol din centrul istoric sau Parcul Retiro cu spectaculosul Palacio de Cristal.
Andaluzia tradițiile maure și spectaculoasele show-uri de dans flamenco sau toreadori merg mână în mână cu vizitele istorice. Bifează Cordoba, cu al său oraș istoric parte din UNESCO și simbolul locului Mezquita – Marea Moschee, o bijuterie arhitecturală în stil islamic spaniol.
Sevilla, capitala plină de viață, îți scoate în cale bijuterii istorice, dintre care Fortăreața Alcazar, Mormântul Navigatorului Cristofor Columb (parte din UNESCO), Torre del Orro și fabuloasa coridă istorică din Piața Spaniei.
Pentru relaxare există întotdeauna o variantă pentru toate gusturile și anume Costa del Sol, cu exoticele stațiuni Marbella, Torremolinos și Malaga.
Tot mai mulți turiști își rezervă vacanța pe însorita coasta a Atlanticului, în Portugalia.
În turul panoramic din Lisabona, bifează atracțiile-simbol: Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimos (parte din UNESCO) și piețele cosmopolite împrejmuite de vile de patrimoniu. Din capitala Portugaliei, poți face o excursie opțională spre Sintra, o localitate binecuvântată cu peisaje pitorești unde se află celebrul Castel Pena, cu turnuri și cupole pastelate ce a inspirat poveștile din lumea Disney. La mică distanță se află cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca.

Lasă un comentariu