Evenimentul zilei

Ma06182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Lefkada, insula plajelor premiate

Lefkada, insula plajelor premiate

23 Mai 2018 - 

Micuțele plaje de pe coasta de est ale Lefkadei, aflate în stațiunile Perigiali, Nikiana sau Lygia sunt adevărate oaze de paradis pentru familiile care vor să se retragă departe de aglomerația mult prea popularei Nidri.

Relaxare o vei găsi foarte ușor aici, chiar dacă plajele nu au nisipul fin și nici nu sunt late, însă intrarea lină în marea de un albastru-cobalt facilitează astfel vacanțele alături de cei mici.
Țărmurile sale uimitoare, dominate de cel mai înalt punct – Muntele Stavrota, te ademenesc de la prima vedere. Lefkada este locul care ți se întipărește în suflet mai ales dacă ești iubitor de croaziere și răsfăț sub soarele  mediteranean. Simbol al insulei este impresionanta Porto Katsiki – inclusă în top 10 al celor mai spectaculoase plaje din Europa. Aflată în partea de sud-vest, la circa 40 de km distanță de Lefkada Town, Porto Katsiki îți taie respirația la propriu datorită peisajelor dramatice cu care a fost binecuvântată. Plaja este mărginită de un munte calcaros, în care au fost săpate trepte șerpuitoare de unde poate fi văzut paradisul, fiind este compusă din pietre albe scăldate de ape turcoaz.
Pasionații de parasailing sau surfing găsesc în Lefkada adevărate centre dedicate sporturilor nautice. Cele mai bune locuri unde poți să îmblânzești valurile spumoase sunt golfurile plajei Kathisma sau Vasilliki Beach, una cu prundiș gri și ape adânci, iar cea din urmă cu nisip argintiu, încadrată de vegetație luxuriantă.
Agiofili este plaja care îți va aminti de Marble Beach celebra fâșie de nisip din Thassos (dacă ai vizitat insula). Fâșia de nisip în formă de semilună este scăldată de ape ca smaraldul și compusă din mici pietricele albe ca boabele de orez. Agiofili Beach este împrejmuită de pini parfumați și vegetație deasă, și se află la capătul unui drum accidentat pe care îl poți parcurge cu mașina. O variantă mai simplă de a explora această plajă este cu un taxi boat pe care îl poți lua din Vasilliki.

Lasă un comentariu