Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Insula Thassos vacanțe la prețuri accesibile

Insula Thassos vacanțe la prețuri accesibile

26 Mai 2018 - 

 Indiferent de motivul pentru care aleg sa isi planuiasca o vacanta aici, odata ajunsi pe aceasta insula, nici unul dintre ei nu regreta alegerea facuta. Dimpotriva! Aleg sa se reintoarca iar si iar, pentru ca insula Thassos este incarcata de atractii impresionante, peisaje spectaculoase si, bineinteles, plaje ademenitoare ce va invita sa fiti un pic lenes pe nisipul lor.

O insula mai mica decat Rhodos, cu o circumferinta de aproximativ 100 km, Thassos este impartit in doua mari regiuni: nordica si sudica. Delimitarea celor doua regiuni se face prin trasarea unei linii imaginare ce leaga satul Sotiros de satul Kinira. Cei care calatoresc cu masina vor putea da un ocol al insulei pentru ca aceasta este inconjurata de o sosea principala. Pentru a ajunge la satele din munti veti avea la dispozitie drumuri mai mici ce pornesc din aceasta sosea.
Calatoria noastra incepe in Thassos Limenas, capitala insulei, cunoscuta si sub denumirea de Thassos Town. Orasul este situat intre capurile Evreokastro si Pachi, gazduind numeroase magazine, restaurante, hoteluri si institutiile oficiale ale insulei. Orasul este vizitat mai ales datorita ruinelor arheologice pe care le ascunde, in suburbiile sale putand fi vizitata Acropola, o structura ce dateaza din Era Bizantina, insa prezinta influente din perioada in care Thassos s-a aflat sub conducere venetiana. Panoramele surprinse de aici sunt superbe, astfel ca puteti planui o vizita pana la aceasta atractie, chiar daca nu sunteti fani ai ruinelor arheologice.
Thassos Town are un centru vechi, care in vremurile antice era deservit de doua porturi, unul militar, deschis doar ambarcatiunilor militare, si unul comercial, folosit pentru toate operatiunile comerciale si deschis publicului larg. In aceasta zona au fost descoperite numeroase sculpturi si ruine antice importante, mare parte dintre ele gasindu-si adapost astazi in Muzeul Louvre. Cele mai vizitate atractii ale centrului antic sunt teatrul Odeon si sanctuarele dedicate lui Zeus si Zeitei Artemis. In prezent, orasul gazduieste portul principal al insulei si este punctul de plecare pentru feriboturile ce au ca destinatie portul Keramoti.
Desi orasul nu are plaja proprie, la doar 1 km de Thassos Town veti descoperi plaja Makryammos, o fasie de nisip auriu inconjurata de paduri de pini, un peisaj cu care va veti intalni destul de des in calatoria voastra prin Thassos. Plaja are un hotel si un mic chei unde ancoreaza diferite ambarcatiuni de mici dimensiuni.

Lasă un comentariu