Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// Facebook Memories va putea arăta un rezumat al postărilor din orice zi, inclusiv pe cele ale prietenilor

VIDEO// Facebook Memories va putea arăta un rezumat al postărilor din orice zi, inclusiv pe cele ale prietenilor

13 Iunie 2018 - 

Funcția „On This Day”, creată pentru a ajuta utilizatorii să retrăiască întâmplări şi momente importante petrecute de-a lungul timpului, este pe cale să fie extinsă, Facebook dedicând o pagină „Memories” unde vom putea revedea atât propriile postări, cât şi pe cele ale prietenilor.

Media

Dacă rezumatele „On This Day” sunt generate spontan de către Facebook, alegând postări distribuite în urmă cu unul sau mai mulţi ani, noua pagină „Memories” lasă utilizatorilor libertatea de a trece în revistă propriile „amintiri”, alegând orice dată doresc.

Însă Facebook Memories va include mai mult decât ce ţi s-a întâmplat ţie personal. Utilizatorii vor avea la dispoziţie o secţiune în care pot vedea activităţile şi postările prietenilor, alegând exact ziua care îi interesează, relatează go4it.ro. Facebook va prezenta şi scurte rezumate video cu „amintirile” pe care poate le-ai ratat de când ai vizitat ultima oară secţiunea Memories.

Având în vedere scandalul recent privind folosirea abuzivă a informaţiilor colectate despre utilizatori,  decizia Facebook de a implementa o pagină dedicată în care în care poţi vedea tot ce „ştie” reţeaua de socializare despre tine şi persoanele din lista de prieteni ar putea stârni mai multe controverse decât rezolvă. 

Accesul liber la o parte din informaţiile despre utilizatori deţinute de Facebook poate că îndreaptă anumite aspecte de ordin etic, dar ridică noi semne de întrebare privind expunerea cu lux de amănunte a unor detalii din viaţa personală care poate am vrea să rămână ascunse.

Transformat într-un fel de rezumat la vieţii personale, contul de Facebook poate fi o resursă inepuizabilă de informaţii pentru oricine obţine acces la acesta, fie că vorbim despre noul iubit care vrea să afle detalii „picante” despre relaţiile anterioare ale partenerului de viaţă, guverne în căutare de suspecţi pentru terorism şi până la angajatori care ar putea condiţiona acordarea unui job de analizarea unu „rezumat” impecabil.

 

 

Lasă un comentariu