Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Samsung şi LG ar putea lansa smartphone-uri care redau sunet prin display

Samsung şi LG ar putea lansa smartphone-uri care redau sunet prin display

14 Iunie 2018 - 
Samsung şi LG ar putea lansa smartphone-uri care redau sunet prin display PC: TechRadar

Samsung nu a sărit pe trendul telefoanelor cu ecrane decupate, concentrându-se pe o nouă inovaţie în domeniul display-urilor. 

Conform informaţiilor relatate de ETNews, publicaţie coreeană de tehnologie, Samsung este în proces de dezvoltare a unui smartphone (probabil Galaxy S10), care poate reda prin display şi sunet, nu doar imagini.

Această tehnologie nu este obligatoriu nouă, LG prezentând astfel de display-uri pentru televizoare încă de la CES 2017, însă este prima oară când auzim despre implementarea sa în smartphone-uri, relatează go4it.ro. Display-urile care pot reda sunet sunt bazate pe panouri OLED, fiind utilizate vibraţii pentru a crea sunete. Acest sistem ar putea elimina încă o componentă din smartphone-urile de top, acestea urmând a fi mai uşor de construit şi totodată mai compacte în consecinţă. Este posibil însă ca rama din jurul display-ului să rămână totuşi mai mare decât cea a concurenţei.

Tot ETNews sugerează că şi LG lucrează în implementarea acestei tehnologii în smartphone-urile sale, probabil adaptând panourile pe care le-a dezvoltat pentru televizoare la un format mai mic. Având în vedere ultimele câteva lansări de la LG şi faptul că a pierdut startul de câteva ori în anumite situaţii, ar fi interesant să vedem ce se întâmplă când producătorul coreean ajunge pe piaţă cu noi tehnologii cam în acelaşi timp cu alţi concurenţi importanţi.

Informaţiile disponibile în acest moment spun că Samsung testează tehnologia cu display-uri cu diagonală de 6,2”, ceea ce poate sugera că doar modelul S10 Plus sau Galaxy Note10 vor beneficia de noua tehologie. Din păcate, sunetul redat prin intermediul panoului OLED nu este tocmai cel mai calitativ, acesta putând reda frecvenţe între 100 şi 8.000 Hz. Probabil că îmbunătăţirea sunetului va fi prioritatea în anii următori lansării.

Se zvoneşte că Samsung va lansa foarte curând modelul pliabil Galaxy X, bazat de asemenea pe un panou OLED. Ar fi interesant dacă şi acest model va beneficia de redare de sunet prin display, această capabilitate simplificând probabil mai mult design-ul complex de care acesta probabil va dispune.

Lasă un comentariu