Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// NASA a dezvăluit când va testa primul avion supersonic silențios

VIDEO// NASA a dezvăluit când va testa primul avion supersonic silențios

08 Iulie 2018 - 

Forțele Aeriene ale SUA au dat recent publicității imagini și detalii tehnice cu un avion experimental supersonic de ultimă generație dezvoltat în parteneriat cu NASA.

Media

Gigantul din domeniul apărării Lockheed Martin și NASA lucrează un avion supersonic – numit X-59 QueSST – care să poată sparge pragurile fonice asurzitoare la care ajung de obicei aeronavele super-rapide, relatează digi24.ro. Altfel spus, X-59 ar trebui să devină primul supersonic silențios, transmite Newsweek.

„Cu X-59 veți avea în continuare mai multe valuri de șoc cauzate de aripile și volumul aeronavei, dar forma acestui avion este adaptată cu atenție în așa fel încât undele de șoc să nu se combine”, spune Ed Haering, inginer aerospațial al NASA.

„În loc să auziți un bum-bum puternic, veți auzi doar niște sunete silențioase sau nu le veți auzi deloc”, a adăugat inginerul.

Tehnologia va fi folosită inițial pe un F/A-18, în cadrul unui test care va avea loc în luna noiembrie a acestui an și la care vor lua parte 500 de voluntari. Voluntarii vor trebui să spună ce impresie le-a creat sunetul avionului, dacă l-au auzit sau nu.

După toate etapele de teste, X-59 ar putea intra în uz în 2022.

 

 

Lasă un comentariu