Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Puțină lume știe aceste lucruri! Cum se folosește corect un prezervativ

Puțină lume știe aceste lucruri! Cum se folosește corect un prezervativ

30 Iulie 2018 - 

Utilizarea prezervativului poate părea foarte simplă, insa foarte putine persoane stiu cum sa il foloseasca corect si in ce conditii trebuie tinut. De foarte multe ori, sarcinile nedorite apar chiar daca se foloseste prezervativul. De ce? Din cauza unor greseli banale, pe care le-ai putea evita.

 

Ce este și cum se folosește un prezervativ

Consistența prezervativului este importantă. Acesta nu trebuie sa fie decolorata si nici lipicios, deoarece aceste conditii indica ca prezervativul este expirat.

Sfaturi pentru utilizarea prezervativului

Prezervativul trebuie folosit de la inceputul pana la sfarsitul actului sexual. Acesta trebuie verificat inainte de a fi pus daca are aer si nu este deteriorat. De asemenea, este foarte important sa verifici data de expirare a prezervativului.

Prezervativul, folosit corect, nu numai că asigură o relație sexuală bună, ci și generează o barieră împotriva SIDA și a altor boli cu transmitere sexuală. De asemenea, prezervativele servesc ca o metoda de contraceptie sigura pentru a preveni sarcini nedorite. Rata eșecurilor accidentale este între 2% și 12% si acestea apar, in principal, din cauza utilizarii necorespunzatoare, potrivit ele.ro.

De ce se rupe un prezervativ

Principalul motiv al ruperii unui prezervativ  o reprezinta aplicarea lubrifiantilor uleiosi. Latexul din care este facut prezervativul nu suporta acest tip de lubrifianti. Prezervativele se rup de multe ori inainte de a fi puse, din cauza unghiilor sau a altor obiecte ascutite cu care sunt desfacute.

Spațiul insuficient sau prezența aerului la vârful prezervativului sunt alte cauze frecvente ale ruperii prezervativelor. De asemenea, existența piercingurilor în organele genitale, indepărtarea greșită a prezervativului pot duce la ruperea acestora.

Condițiile de depozitare necorespunzătoare pot deteriora prezervativele: ar trebui pastrate într-un loc răcoros, uscat, protejat de căldură, lumină și umiditate excesivă. Buzunarul pantalonilor, compartimentul torpedoului sau portbagajul sunt departe de a îndeplini aceste cerințe.

Un prezervativ se foloseste o singura data. Un prezervativ utilizat isi pierde orice proprietate. Utilizarea a două prezervative în același timp nu este recomandată: prin frecare ambele se pot sparge mai ușor. Unele medicamente topice pot afecta eficacitatea prezervativelor latex, deci în aceste cazuri este recomandabil să se consulte un medic.

 

Pasi pentru a pune un prezervativ

Desfa prezervativul cu grijă ca să nu îl deteriorezi cu unghiile sau cu inelele. Ar trebui să fie deschis din lateral și întotdeauna cu degetele, niciodată cu ajutorul dinților sau al foarfecelor. După deschidere și înainte de plasare, verifica dacă prezervativul este indreptat in sus. Acest lucru se poate face prin suflare  în interiorul prezervativului pentru a vedea în ce mod trebuie să-l desfaci.

Ia prezervativul până la capătul închis (rezervor) și țineți-l cu degetul mare și arătătorul. Apăsa vârful rezervorului pentru a expulza aerul și a lăsa spațiu pentru materialul seminal, deoarece dacă se formează bule de aer, se poate sparge. Dacă prezervativul nu are un depozit, acest lucru trebuie făcut când îl plasezi lăsând un spațiu liber de 1 până la 2 cm lungime la vârful penisului. În timp ce continui să apesi rezervorul cu o mână, prezervativul trebuie derulat cu atenție cu celălalta mana până când acesta acoperă complet penisul.

Tine prezervativul pe penis, înainte de orice penetrare vaginală, anală sau orală. Fluidele produse în timpul primelor faze de erecție pot conține sperma și microorganismele care cauzează BTS.

Pentru a facilita penetrarea se recomanda folosirea lubrifiantilor, insa cele solubile in apa, deoarece, asa cum am mentionat, uleiurile pot deteriora latexul prezervativului.

Cum scoti un prezervativ

Prezervativul trebuie folosit pe parcursul penetrării si este important sa te asiguri ca nu s-a miscat din pozitia in care a fost pus. Daca s-a miscat, trebuie sa il inlocuiesti cu alt prezervativ apoi sa continuati actul sexual.

Odată ce ejacularea a avut loc, prezervativul trebuie îndepărtat, având grijă să nu se piardă erecția. Dacă il indepartezi mai tarziu, materialul seminal poate iesi din prezervativ si poate ajunge usor in interiorul vaginului. Verifica intotdeauna dupa ce l-ai scos daca s-a rupt: umple-l cu apa sau apasa rezervorul. Leaga-l la un capat si arunca-l la gunoi. Nu arunca niciodata la WC un prezervativ deoarece nu este biodegradabil.

Utilizeaza un prezervativ nou de fiecare dată cand ai o relație sexuală și sau schimbi practica sexuală (penetrare vaginală, anală sau orală). După îndepărtarea prezervativului, curata penisul cu săpun și apă înainte de a începe un alt contact sexual.

Lasă un comentariu