Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Ce NU este bine să faci azi, de sărbătoarea Schimbării la Față!

Ce NU este bine să faci azi, de sărbătoarea Schimbării la Față!

06 August 2018 - 
Foto: secretele.com Foto: secretele.com

Cunoscută și sub denumirea de Obrejenia, sărbătoarea Schimbării la Față, cinstită an de an pe data de 6 august, în această zi natura își schimbă veșmintele și se pregătește pentru toamnă. Iată ce trebuie să faceți și să nu faceți pentru a avea spor și sănătate.

Se sfințesc strugurii la biserică

Tradiția spune că în această zi gospodinele merg la biserică cu struguri unde îi sfințesc, iar în unele locuri din țară aceștia sunt singura mâncare care se consumă. De asemenea, se spune că cei care sunt certați trebuie să se împace până la Schimbarea la Față. Odată cu această sfântă zi, se răcesc apele și încetează scăldatul până în primăvara anului viitor. Din vechime se crede că oameni care nu-și văd umbra capului până la răsăritul soarelui în dimineața acestei zile vor trece la cele veșnice până la sfârșitul anului, iar cel pe care-l doare capul, va avea aceleași probleme un an.

Cine se roagă în această zi, va scăpa de patima pe care o are

Potrivit superstițiilor, nu e bine ca de Schimbarea la Față să plecați în vreo călătorie, pentru că e posibil să vă rătăciți. Totodată, cine se roagă în această zi să scape de vreo patimă, cum ar fi, de exemplu, cea a beției, se va tămădui. Cei care spală hainele în această zi se crede că vor fi năpădiți de purici și păduchi, potrivit secretele.com.

Lasă un comentariu