Evenimentul zilei

Vi01172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV VIDEO// Resturile unui avion prăbușit acum mai bine de 70 de ani, descoperite după topirea unui ghețar

VIDEO// Resturile unui avion prăbușit acum mai bine de 70 de ani, descoperite după topirea unui ghețar

17 August 2018 - 

Valul de căldură care a lovit Europa are efecte mai puțin anticipate. Un ghețar din Elveția s-a topit aproape în întregime! Fenomenul a scos la lumină rămășițele unui avion prăbușit în urmă cu 72 de ani. La bord se aflau 8 pasageri și 4 membri ai echipajului.

Media

VC: TVR

În 1946, un avion de transport militar Dakota a aterizat forțat în Alpii elvețieni, la o altitudine de aproximativ 2.500 de metri, relatează TVR. Rămășițele epavei, care la momentul accidentului era intactă, au ajuns la 3 kilometri de locul inițial al impactului.

Nu au fost victime, doar 12 răniți ușor. Însă ei au așteptat 6 zile până când au fost salvați de armata elvețiană.

„Este o poveste incredibilă din istoria aviaţiei. Un avion de pasageri care avea 280 de kilometri/oră să aterizeze forţat pe un gheţar fără prea multe stricăciuni şi fără victime e ceva unic”, subliniază expertul în aviație Peter Brotschi.

A fost o experiență nouă și pentru militarii elvețieni, care au participat la prima operațiune de salvare montană cu ajutorul aeronavelor.

Autoritățile elvețiene nu au luat o decizie privind destinația componentelor avionului, dar multă lume și-ar dori ca ele să rămână pe loc, pentru le a aminti următoarelor generații de acest episod dramatic.

Lasă un comentariu