Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Timp liber - TV Chitaristul trupei Queen, Brian May, va lansa de Anul Nou o piesă omagială pentru NASA

Chitaristul trupei Queen, Brian May, va lansa de Anul Nou o piesă omagială pentru NASA

20 Decembrie 2018 - 

Chitaristul trupei Queen, Brian May, va lansa de Anul Nou o nouă piesă - un omagiu adus unei sonde a NASA care se pregăteşte să bată un record istoric, relatează AFP, citată de Agerpres.

La 1 ianuarie, sonda New Horizons va survola un obiect spaţial numit Ultima Thule, situat la 1,6 miliarde de kilometri dincolo de Pluto, pe Centura lui Kuiper. Niciodată vreun vehicul spaţial nu a efectuat un zbor atât de îndepărtat.

Un cercetător al NASA i-a cerut chitaristului britanic - care deţine un doctorat în astrofizică - să compună muzica pentru această ocazie. Rezultatul: la 71 de ani, Brian May va lansa 'New Horizons', primul său single solo din 1998.

„A reuni cele două aspecte ale vieţii mele, astronomia şi muzica, era o provocare interesantă”, a explicat fostul coleg al regretatului Freddie Mercury într-un comunicat.

Brian May a dorit să aducă astfel un omagiu acestei reuşite ştiinţifice. „Este cel mai îndepărtat punct pe care mâna omului l-a atins vreodată”, a precizat el.

Un extras din piesă, în care se aude şi vocea astrofizicianului decedat Stephen Hawking pe note de chitară interpretate de Brian May, este disponibil pe site-ul muzicianului.

Lasă un comentariu