Evenimentul zilei

Dum12152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Anunt ANI a lansat o adresă electronică pentru recepționarea petițiilor

ANI a lansat o adresă electronică pentru recepționarea petițiilor

09 Februarie 2018 - 

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a lansat adresa electronică  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , prin intermediul căreia vor fi recepționate petiții (sesizări) de la  persoane fizice sau juridice de drept public, care dețin semnătura electronică, și, doar prin aplicarea acestei proceduri, petițiile recepționate vor fi precăutate.

Potrivit ANI, petiția se depune în scris sau în formă electronica în limba de stat sau într-o altă limbă în conformitate cu Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Petiţia trebuie să fie semnată de autor, indicându-se numele, prenumele şi domiciliul. Petiţiile în formă electronică conțin informații privind numele, prenumele, domiciliul şi adresa electronica a petiționarului.

Petiţia în formă electronica trebuie să corespundă cerințelor faţă de documentul electronic, inclusiv aplicarea semnăturii digitale, în conformitate cu legislația în vigoare.

Petiţiile ce nu întrunesc condiţiile prevăzute de legislaţie, se consideră anonime şi nu sunt examinate. La rândul său, sistemul electronic de recepționare va adresa petiționarului un răspuns și, respectiv, automat, va fi expediată o înștiințarea prin care avertizează petiționarul despre faptul că sesizarea nu a întrunit toate cerințele privind depunerea electronică a acesteia.

 

Lasă un comentariu