Evenimentul zilei

Lun12102018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden România Tudorel Toader veste de ultimă oră despre soarta Laurei Codruța Kovesi. Ministrul Justiției a anunțat că urmează să prezinte evaluarea șefei DNA chiar în plenul Parlamentului

Tudorel Toader veste de ultimă oră despre soarta Laurei Codruța Kovesi. Ministrul Justiției a anunțat că urmează să prezinte evaluarea șefei DNA chiar în plenul Parlamentului

10 Februarie 2018 - 

Tudorel Toader, a afirmat că, în următoarea perioadă, nu va avea o întrunire cu președintele Klaus Iohannis, dar nu exclude posibilitatea de a discuta despre activitatea DNA, DIICOT.

 

„Voi pleca în Japonia la o conferință a Băncii Mondiale care va finanța cartierul pentru justiție de lângă Bilblioteca Națională. Vă voi anunța dacă voi programa o întâlnire cu președintele Iohannis. Nu știu dacă întrunirea este necesară, dar este sigur utilă”, a afirmat Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că urmează să prezinte evaluarea șefei DNA chiar în plenul Parlamentului, în cel mult o lună. În același timp, va prezenta și raportul de activitate al Parchetului General și al DIICOT.

„Există obligativitatea legală de a prezenta un raport în Parlament. Până la sfârșitul lui februarie o să primesc raportul de activitate și de la DNA. Voi cere procurorului general să facă un raport de sinteză pe cele trei componente. Sigur că eu am raportul meu, pornind de la evaluările pe care le am eu și voi solicita președinților celor două camere să îmi creeze cadrul să prezint raportul. Ce voi spune acolo dumneavostră veți vedea și veți concluziona, dar și eu voi explica în mod vădit”, a declarat ministrul Justiției la Antena 3.

Tudorel Toader a mai precizat că, informal, le-a avansat această perspectivă lui Dragnea și Tăriceanu, care au spus că așteaptă momentul.

Ministrul Justiției spunea încă de la finalul anului trecut că a luat decizia cu privire la o eventuală cerere de revocare a șefei DNA. În cazul în care o asemenea propunere ar exista, decizia finală i-ar aparține președintelui Iohannis.

 

 

 

Lasă un comentariu