Imprimă această pagină

VIDEO// Un producător din Franţa a inventat șampania care poate fi băută în spațiu

15 Septembrie 2018 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După 18 luni de cercetare ştiinţifică şi consultări cu designerii, un producător de șampanie din Franța a inventat băutura perfectă pentru astronauţi.

Media

Aceasta e șampania spațială. Sau, mai bine spus, singura sticlă de șampanie potrivită pentru utilizarea în spațiu - pentru că băutura e, de fapt, aceeași ca aici, pe pământ, relatează TVR.

Dar se poate servi numai din acest recipient din care nu iese lichid de fapt, ci spuma care se degustă din pahare în miniatură.

Primii care au testat produsul au fost jurnaliștii invitați la bordul unui avion special Airbus A-310 folosit de Agenția Spațială Europeană pentru antrenamente în imponderabilitate.

Cu acest produs al viitorului, compania franceză speră să îi seducă în primul rând pe turiștii spațiali.

„În anii care vin vom asista la dezvoltarea turismului spațial suborbital. Clienții vor plăti pentru a se urca în avionul care îi va duce la 100 de km în spațiu. Timp de câteva minute, vor fi în impoderabilitate. Și pot sărbători evenimentul cu șampanie” - Jean-Francois Clervoy, astronaut.

Invitația e lansată: de anul viitor, o excursie  cu momente de zero gravitație va costa 200.000 de euro de persoană, iar sticla de șampanie e din partea casei!