Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Numerologie Panorama VIDEO// NASA: Trei ASTEROIZI URIAȘI vor trece pe lângă Pământ în acest sfârșit de săptămână

VIDEO// NASA: Trei ASTEROIZI URIAȘI vor trece pe lângă Pământ în acest sfârșit de săptămână

10 Noiembrie 2018 - 

Trei asteroizi uriaşi vor trece pe lângă Pământ în acest sfârşit de săptămână, informează NASA. Cel mai mare dintre asteroizi, 2018 VR1 are o lăţime de aproximativ 30 de metri.

Media

NASA susţine că asteroizii se vor afla la o distanţă „apropiată” de planeta noastră sâmbătă. Conform Mail Online, citat de Descoperă, roca spaţială 2018 VS1 va fi prima ce va trece pe lângă Pământ. Asteroidul se va afla la o distanţă de 1.386.771 de kilometri de planetă, sâmbătă în jurul orei 2:03 GMT (4:03, ora României). Asteroidul măsoară între 13 şi 28 de metri, dar specialiştii spun că nu există şanse ca acesta să lovească planeta.

Următorul şi cel mai mare dintre asteroizi se va apropia de Pământ 16 minute mai târziu. Traiectoria rocii spaţiale se va afla la 5 milioane de kilometri de planetă. Ultima apropierea va fi realizată de asteroidul VX1 ce va trece pe lângă Pământ la 18:12 GMT (20:12, ora României). VX1 va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 381.474 kilometri, mult mai aproape decât distanţa dintre Pământ şi Lună.

 

Lasă un comentariu