Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Numerologie Panorama Circa 50 de balene-pilot, descoperite moarte pe o plajă din Islanda

Circa 50 de balene-pilot, descoperite moarte pe o plajă din Islanda

20 Iulie 2019 - 

Turişti americani aflaţi într-un elicopter în vestul Islandei au descoperit circa 50 de balene-pilot moarte pe o plajă, a informat postul de radio RUV, relatează dpa, citată de Agerpres.

Balenele au fost descoperite joi de turiştii aflaţi într-un elicopter care survola peninsula Snaefellsnes. Ei au făcut o înregistrare video pe care au dus-o la poliţie.

În pofida numelui, balenele-pilot aparţin familiei delfinilor. Pentru moment, nu este clar de ce au eşuat sau de cât timp se aflau acolo.

Biologul marin Edda Elisabet Magnusdottir a declarat pentru postul de radio RUV că una dintre explicaţii ar fi faptul că balenele-pilot sunt animale cu legături sociale puternice, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele să le fi urmat pe celelalte pe ţărm. În plus, a afirmat ea, în zonă sunt curenţi puternici şi apele adânci le îngreunează revenirea în larg.

Robert Arnar Stefansson de la Institutul de Istorie Naturală din Islanda a declarat că, deşi se întâmplă uneori ca balenele-pilot să eşueze în această perioadă a anului, numărul mare al acestora este neobişnuit.

Lasă un comentariu